Biografie

Mijn eerste stapjes op de piano zette ik bij mijn opa en oma in Doetinchem. Mijn opa kon heel goed pianospelen en leerde mijn zus en mij eenvoudige kinderliedjes. Vanaf mijn zevende ging ik naar de muziekschool Oost-Gelderland, waar ik eerst les kreeg van Herbert Tangelder en later van Hans-Erik Dijkstra.

In 2009 werd ik toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Een jaar later begon ik daar mijn bacheloropleiding bij Frank Peters, en uiteindelijk heb ik in 2017 mijn Master of Music afgesloten met een afstudeerconcert waarbij ik zowel solo als met verschillende ensembles heb gespeeld. Tijdens mijn studie heb ik aanvullend les gehad van Frank van de Laar en Sepp Grotenhuis, en daarnaast heb ik masterclasses gevolgd bij o.a. Willem Brons en Håkon Austbø. Als minor heb ik een jaar lang les gehad in liedbegeleiding bij Marien van Nieukerken. Tijdens de vele liedklasprojecten heb ik met veel verschillende zangeressen mogen samenwerken en is mijn liefde voor het klassieke lied verder gegroeid. Ik heb ook veel geleerd van mijn samenwerking met de studenten muziektheater en ben lange tijd als begeleider betrokken geweest bij hun zanglessen op het conservatorium. Daarnaast heb ik meegewerkt aan verschillende theatrale voorstellingen met muziek van o.a. Stephen Sondheim, Jason Robert Brown en nieuwe muziek van Stan Geurts.

Naast solozangers begeleid ik ook koren. Ik ben sinds 2014 als repetitor verbonden aan het Oosterbeeks Kamerkoor, en voordat ik daar terechtkwam heb ik al enige ervaring kunnen opdoen bij het Arnhems Kinderkoor en Studentenkoor Zwolle (Stukoz).

In 2021 heb ik samen met Linda Speulman, Elisabeth Perry en Matthias Naegele een opname gemaakt van het pianokwartet van de joodse componist Dick Kattenburg. De cd – met daarop ook alle fluitkwartetten van Mozart – is verkrijgbaar via www.lindaspeulman.com.

A